Фитнес уреди за постигане на плосък корем у дома

И мъжете, и жените биха предпочели да имат плосък корем, ако можеха да избират просто ей така. За съжаление обаче, желанията си остават само такива, ако не се работи за тяхното осъществяване. Въпросът е, възможно ли е да изваем коремни плочки дори и в домашни условия? Да, и още как и следващите редове ще ви подскажат как точно да стане това.

Комбиниране на фитнес уреди за кардио със силови уреди

Ако целта ви наистина е да извадите на показ коремните плочки, то най-добре е да комбинирате кардио тренировка със специално насочена силова тренировка за коремната област. Естествено, за да има ефект, е необходимо всичко това да е завършено с подходящ хранителен режим, иначе едва ли ще успеете да видите мечтаните резултати скоро.

Кои домашни фитнес уреди помагат за изгаряне на коремните мазнини

Може би това ще ви изненада, но на първо място стои пътеката за бягане. Причината е в това, че тя е комплексният кардио фитнес уред, който включва почти всички мускулни групи на тялото и спомага за достигане на сърдечния ритъм, необходим за целите на тренировката. Това е топ фитнес уредът за отслабване, който не само спомага за тонизиране на долната част на тялото, но активно включва и коремната област.

Бягащата пътека е идеалната кардио основа за изграждане на коремни плочки, споделят специалистите от Workout.bg. За оптимални резултати обаче не може да разчитате само на кардио, затова е важно да преминете и към специално насочена основно към коремната мускулна група тренировка.

Друг фитнес уред за кардио, който спомага за загряване на тялото и по време на тренировката включва и коремната мускулна група е кростренажорът. Степерите също са подходящи за целта, но те се насочват основно върху мускулните групи на краката.

След поне 30-минутно кардио може да продължите към специално таргетиране на мускулите на корема със следващите фитнес уреди идеални за целта.

Компактни фитнес уреди за изваждане на коремната преса

След като вече сте загрели своите мускули с подходящото кардио, следва да се насочите специално към коремната мускулна група. Един от най-подходящите за целта уреди е т. нар. колело за корем. То представлява компактен уред, състоящ се от едно колело и две дръжки и се използва за тренировка в хоризонтална позиция на тялото с лице към земята.

При приплъзване напред-назад на колелото коремната преса се натоварва, а заедно с това изграждате и силата на ръцете. Този и много други компактни фитнес уреди за вкъщи за извайване на коремната преса на супер изгодни цени може да намерите на Workout.bg.