Детско Здраве

Полезни съвети и статии за детското здраве

Хранене

Закуска и обяд за деца

Какво да приготвим детето за закуска и обяд? Всяка майка мисли за това всеки ден. В крайна сметка малките деца често са капризни и не е лесна задача да ги убедите да изядат поне още няколко лъжици. Затова ще приготвим вкусни и здравословни продукти.

Много е важно в диетата на децата да има храни с високо съдържание на желязо:

говеждо месо, риба, домашни птици, карантии;

домати, всякакви зелени зеленчуци, млади картофи, лук, цвекло, тиква;

спанак, магданоз, кресон;

елда;

боб, грах, леща;

ягоди, боровинки, боровинки, ягоди, касис.

От този списък, с изключение на горски плодове, можете лесно да приготвите първи ястия – различни супи. Без тях диетата на децата няма да бъде пълноценна. Въпреки че … през лятото можете да готвите супи от горски плодове. Но те ще бъдат като втора закуска или следобедна закуска.

Майки, запомнете правилата за приготвяне на супи за деца. Това е много важно, в противен случай тялото на вашето бебе ще започне да „отговаря“ с различни заболявания. Така:

месните и рибните бульони не се препоръчват за деца, а до 1-1,5 години са напълно противопоказани. Такива бульони съдържат голямо количество екстрактивни вещества, които имат отрицателен ефект върху панкреаса, стомаха и бъбреците;

на деца над 1,5 години могат да се дават супи на вторичен месен бульон. За да го приготвите, първият сварен бульон трябва да се отцеди, а месото да се измие и да се залее с прясна вода.

Ще научите повече за това как да готвите супа за деца от статията на Detstran.

Всяка майка има свои собствени рецепти за здравословна бебешка закуска. В крайна сметка всички бебета са различни. някой предпочита варени яйца за закуска – твърдо сварени или меко сварени, други много обичат овесена каша с горски плодове или плодове, трети са готови да похапнат пълнозърнести зърнени храни, пълни с мляко.

Важно е детската закуска да не се подлага на продължителна термична обработка (освен ако не е животински продукти). Защото по този начин губи своята стойност.

Но за това как правилно да комбинирате продуктите, така че витамините да се абсорбират в тялото на децата, прочетете в полезна статия в социалната мрежа за родители. Сигурни сме, че ще откриете много важна информация, например защо не трябва да давате млечен чай на децата или да им предлагате млечна каша от елда. Заинтригуван? Даваме съвет: комбинациите от различни продукти понякога могат да бъдат вредни. Например, каша от елда с мляко не позволява на тялото да абсорбира калция, който се съдържа в млякото. Оказва се, че в полза на бебето родителите са му приготвили вкусна и привидно здравословна закуска, но всъщност реална полза от нея няма.

И също така се уверете, че след хранене детето няма оригване. Ако се появи, тогава храната е лошо усвоена. И отново проверете всичко за съвместимост или последователност на храненията. Например, през лятото динята и пъпешът не трябва да се предлагат на бебето веднага след хранене, тъй като този десерт се усвоява много дълго време и може да усложни работата на стомашно-чревния тракт.

Най-добре е да правите почивка между храненията. Този здравословен навик трябва да се вкорени във вашето семейство. Тогава апетитът на бебето ще се подобри, а здравословните проблеми ще ви заобиколят.

Вашият коментар