Най-добрата поза за сън

Начинът, по който спим, е от голямо значение за нашето здраве. Външният ни вид и общото благосъстояние на тялото на следващата сутрин зависи от обстановката в спалнята и от стойката. И тъй като основното място за спане е леглото, здравето на гръбначния стълб ще зависи от правилно подбрания и висококачествен матрак. И ако говорим за здравето на детето, то тук не можете да правите без комфорта на детските ортопедични матраци. Като цяло, неудобната позиция на тялото по време на сън може да провокира безсъние и да увреди здравето. И така, коя е най-добрата позиция за сън през нощта?

На гърба

Това е страхотна поза за сън, тъй като има много плюсове и много малко минуси. В това положение лицевите ни мускули са максимално отпуснати, кожата на лицето е оптимално снабдена с кислород. В резултат на това сутрин изглеждаме добре и поддържаме младо лице, защото бръчките се появяват много по-късно. Дори в това положение натискът върху коремните органи е минимален. Например, той е много добър за тези, които страдат от киселини. Тъй като в тази позиция се намалява рискът от рефлукс на стомашна киселина в хранопровода. Също така практически няма натоварване на гръбначния стълб и това е превенцията на остеохондроза.
Спането по гръб не е подходящо само за тези, които страдат от сънна апнея – спира да диша по време на сън, хърка и е склонен към бруксизъм, тоест скърцане със зъби по време на сън.

на страната

Това също е чудесна позиция за нощно излизане. В това положение натоварването на кръста се намалява, така че ако имате болка в него, спете на една страна. Също така горните дихателни пътища не се затварят, което означава, че тялото е добре снабдено с кислород. В резултат на това се подобрява качеството на съня и работоспособността на мозъка, намалява рискът от сърдечно-съдови заболявания и в това положение човек не хърка.

Но в тази позиция ръката или кракът често изтръпват. Необходимо е внимателно да изберете възглавница за спане, така че шийният прешлен да не страда. Възглавницата трябва да е равна на височината на рамото, така че шията ще бъде хоризонтална и успоредна на тялото.

На корема

Позата е подходяща за вас с подуване, така облекчавате състоянието си. Тук плюсовете свършват. Но недостатъците на стойката са много по-големи. Тъй като шийният гръбначен стълб е в неестествена позиция, това може да причини болка. Кръвоснабдяването на мозъка също се влошава, тъй като вертебралната артерия е частично блокирана. Снабдяването с кислород към тялото се влошава, тъй като натиска върху вътрешните органи, включително диафрагмата, се увеличава. Достъпът на кислород до лицето също е минимален, така че бръчките се появяват по-рано, а на сутринта изглеждате зле.

Между другото, възглавницата и матракът са от голямо значение за добрата нощна почивка. Ако обичате да спите по гръб или корем, изберете ниска възглавница, ако на ваша страна, тя трябва да е равна на височината на рамото ви. И най-добре е да изберете полутвърд матрак, за да не се удавите в него и да не лягате настрани. Опитайте се да легнете на матраци Lonax в някой салон-магазин, качеството на моделите на тази фабрика винаги е на върха, а разнообразието винаги може да задоволи вкуса на всеки клиент.

Вашият коментар