Ползване на аспиратор при децата

Алергените, сухият въздух, вирусите и бактериите могат да причинят хрема при новородени. За лесно почистване на носа от слуз се използва детски аспиратор. Това е изборът на милиони семейства за домашна аптечка и лечение на обикновена настинка.
Характеристики и видове аспиратори

Назален аспиратор (помпа за дюзи) е устройство за безопасно отстраняване на слуз от носната кухина, лечение на хрема и улесняване на назалното дишане. Принципът на действие се основава на създаването на изпускано налягане вътре в аксесоара.

Произвеждат се 4 вида устройства: ръчни (прости, под формата на спринцовка), механични, вакуумни и електронни. Най-безопасните са електронните помпи с дюзи, включително аспираторите AGU NS12 Daisy и AGU NS19 Penguin. Продуктите са оборудвани с меки накрайници, които не нараняват лигавицата. За да извършите процедурата, просто натиснете бутона, самото устройство ще премахне слузта и коричките. Аксесоарът има прозрачен контейнер, който ви позволява да оцените ефективността на процедурата и обема на течността.
Как да използвате правилно аспиратора за новородени

Процедурата не е трудна дори за неопитни родители.

1. Успокойте детето, вземете го на ръце или го сложете на колене – необходимо е то да е в изправено положение.

2. Навлажнете носната лигавица с физиологичен разтвор: по 3 капки във всяка ноздра.

3. Поставете върха на аспиратора в едната ноздра и аспирирайте течността. Повторете с втората ноздра.

4. Изплакнете и подсушете дюзата и контейнера на аспиратора.
Безопасност

Преди употреба трябва да проучите инструкциите и самата джаджа за безопасност. Аспираторите AGU NS12 Daisy и AGU NS19 Penguin имат същия принцип на работа. Атрактивен дизайн и весели мелодии разсейват бебето и изключват дискомфорта по време на измиване.

Носът може да се почиства няколко пъти на ден, като се контролира позицията на върха и се предотвратява засмукването към лигавицата.

При наличие на увреждане на носната лигавица, индивидуални структурни особености на носната преграда, използването на устройството е противопоказано.

Вашият коментар